Název: Místo činu a jeho trestněprávní význam
Další názvy: Crime scene and it´s significance in criminal law
Autoři: Chudomský, Jakub
Vedoucí práce/školitel: Chmelík Jan, Doc. JUDr. Ph.D.
Oponent: Vavera František, Doc. JUDr. Ph.D., LL.M.
Datum vydání: 2019
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: diplomová práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/38251
Klíčová slova: místo činu;ohledání místa činu;důkazní prostředky;kriminalistická dokumentace;trestní řízení
Klíčová slova v dalším jazyce: crime scene;examination of the crime scene;proper evidence;forensic documentation;criminal procedure
Abstrakt: Předmětem této práce je vysvětlit pojem místo činu, a to jak jeho trestněprávní význam, tak z hlediska kriminalistického. Práce se zabývá teorií místa činu, co to vlastně místo činu je, kde se nachází a co z něj můžeme získat. Dále se práce zabývá ohledáním místa činu jako samostatného procesního úkonu a jeho významu. Ohledání místa činu je věnována velká pozornost, protože na kvalitě provedeného ohledání závisí celé přípravné trestní řízení. Na ohledání místa činu bezprostředně navazuje kriminalistická dokumentace, kde se práce zaměřuje na nejnovější metody používané v kriminalistické dokumentaci. Nakonec jsem do práce přidal osobní zkušenosti, když jsem měl možnost se účastnil ohledání jako nezúčastněná osoba. Cílem této práce je tedy seznámit se základními pojmy, problémy a postupy související s místem činu.
Abstrakt v dalším jazyce: The purpose of this thesis is to explain the concept of crime scene, both its significance in criminal law and its importance as criminological act. This thesis deals with theory of crime scene, what is even crime scene, where to find it and what we can acquire from it. Furthermore this thesis deals with examination of the crime scene as a separate procedural act and its significance. Great attention is paid to the examination of crime scene, because on quality of the carried examination depends whole pre-trial investigation. The forensic documentation is direcly linked to the examination of the crime scene, this thesis is focuses on the newest methods used in forensic documentation. Eventually I added some personal experiences as non-participating person, when I had oppurtunity to attend examination. The aim of this thesis is to introduce basic concepts, problems and procedures related to the crime scene.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Diplomové práce / Theses (KTR)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Diplomova prace - Chudomsky.pdfPlný text práce578,67 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
ved.p. Chudomsky.pdfPosudek vedoucího práce944 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
op.p. Chudomsky.pdfPosudek oponenta práce805,22 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
p.o. Chudomsky.pdfPrůběh obhajoby práce552,13 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/38251

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.