Název: Postoje učitele MŠ, ZŠ a SŠ k inkluzi autistických dětí v běžných třídách
Další názvy: Attitudes of teachers at kindergarten, primary schools and secondary schools to inclusion of autistic children in mainstream classes
Autoři: Soběhartová, Martina
Vedoucí práce/školitel: Miňhová Jana, Doc. PhDr. CSc.
Oponent: Holeček Václav, PhDr. Ph.D.
Datum vydání: 2019
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/39062
Klíčová slova: porucha autistického spektra;autismus;postoje učitelů;inkluze;integrace
Klíčová slova v dalším jazyce: austism spectrum disorders;autism;teacher's attitudes;inclusion;integration
Abstrakt: Tématem bakalářské práce jsou postoje učitelů mateřských, základních a středních škol na inkluzi autistických dětí do běžných tříd. Práce je rozdělena na dvě části - část teoretickou a část praktickou. Teoretická část vymezuje základní pojmy, které se týkají autismu. Je rozdělena na čtyři kapitoly, které se zabývají základními pojmy, popisem jednotlivými druhů, charakteristickými symptomy a diagnostikou poruch autistického spektra. Cílem bylo objasnění základních informací, týkajících se problematiky autismu. Praktická část je zaměřena na názory a postoje učitelů z jednotlivých typů škol na integraci autistických dětí do běžných tříd a porovnání, jak se od sebe výsledky odlišují. V diskuzi je uvedeno srovnání výsledků dotazníku praktické části s výsledky provedených výzkumů buď ve světě, nebo v ČR.
Abstrakt v dalším jazyce: The theme of this thesis is find out the attitudes of teachers of kindergartens, primary and secondary schools on the inclusion of autistic children in mainstream classes. The work is divided into two parts - part theoretical and part practical. The theoretical part defines the basic concepts that relate to autism. It is divided into four chapters that deal with basic concepts, a description of the different species, characteristic symptoms and diagnosing of autism spectrum disorders. The aim was to clarify the basic information, relating to the issue of autism. The practical part is focused on the opinions and attitudes of teachers from different types of schools on the integration of autistic children into normal classes and compared the results differ. In the discussion it is shown a comparison of the results of the questionnaire the practical part with the research results, either in the world or in the Czech republic.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KPS)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Kvalifikacni prace Sobehartova.pdfPlný text práce1,5 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Sobehartova_vedouci.pdfPosudek vedoucího práce361,33 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Sobehartova_oponent.pdfPosudek oponenta práce254,09 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Sobehartova_obhajoba.pdfPrůběh obhajoby práce193,56 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/39062

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.