Title: | Potravní preference raka kamenáče |
Other Titles: | Food preferences of stone crayfish |
Authors: | Wimmerová, Tereza |
Advisor: | Vlach Pavel, RNDr. Ph.D. |
Issue Date: | 2020 |
Publisher: | Západočeská univerzita v Plzni |
Document type: | bakalářská práce |
URI: | http://hdl.handle.net/11025/40456 |
Keywords: | rak kamenáč;potrava;potravní preference |
Keywords in different language: | stone crayfish;food;food preferences |
Abstract: | Bakalářská práce se zabývá potravními preferencemi raka kamenáče, Austropotamobius torrentium. Raci byli odchyceni na podzim a v zimě roku 2019 a následně chováni v laboratorních podmínkách. Samotný experiment měl 2 části - sledování nekrmených a následně i krmených jedinců, kteří byli zvyklí na určitý druh potravy. Vedle samotných potravních preferencí byla také vyhodnocena výběrovost raků a stanoven průměrný čas konzumace. |
Abstract in different language: | Bachelor thesis deals with the food preferences of stone crayfish, Austropotamobius torrentium. Crayfish were captured in autumn and winter in the year 2019 and then they were kept in laboratory conditions. The experiment itself had 2 parts - monitoring of unfed and then also fed individuals, who were used to a certain type of food. In addition to the food preferences themselves, the selectivity of crayfish was also evaluated and the average time of consumption was determined. |
Rights: | Plný text práce je přístupný bez omezení. |
Appears in Collections: | Bakalářské práce / Bachelor´s works (CBG) |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Wimmerova - Potravni preference raka kamenace.pdf | Plný text práce | 1,07 MB | Adobe PDF | View/Open |
Wimmerova_prubeh_obhajoby.pdf | Průběh obhajoby práce | 125,27 kB | Adobe PDF | View/Open |
Wimmerova_posudek_vedouci.pdf | Posudek vedoucího práce | 513,13 kB | Adobe PDF | View/Open |
Wimmerova_posudek_oponent.pdf | Posudek oponenta práce | 390,01 kB | Adobe PDF | View/Open |
Please use this identifier to cite or link to this item:
http://hdl.handle.net/11025/40456
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.