Název: Řízení ve věci přestupků se zaměřením na zahájení řízení, průběh řízení a rozhodnutí o přestupku
Další názvy: Misdemeanour proceedings with focus on initacion of proceedings, course of procedure and offence decision
Autoři: Hilseová, Tereza
Vedoucí práce/školitel: Kopecký Martin, Prof. JUDr. CSc.
Oponent: Balounová Jana, JUDr. Ph.D.
Datum vydání: 2021
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: diplomová práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/43476
Klíčová slova: řízení v 1.stupni;přestupek;přestupkové řízení;zahájení řízení;průběh řízení;rozhodnutí o přestupku.
Klíčová slova v dalším jazyce: proceedings in the first stage;administrative infractions;proceedings for administrative infractions;initiation of proceedings;course of proceedings;decision about the administrative infraction.
Abstrakt: Tématem této diplomové práce je "Řízení ve věci přestupků se zaměřením na zahájení řízení, průběh řízení a rozhodnutí o přestupku". Cílem bylo poskytnout náhled na procesněprávní rovinu přestupkového řízení a současnou komparaci ve vybraných institutech s dřívější úpravou. Hlavní zaměření vyplývá z názvu práce, tedy zahájení, průběh a rozhodnutí o přestupku. Na začátku práce jsou ve dvou kapitolách rozebrány subjekty řízení, pojem a právní úprava přestupkového řízení. V další kapitole je již rozebrána první fáze, a to fáze před zahájením řízení. Následně 4 až 6 kapitola je pak stěžejní částí diplomové práce. Obsahuje zahájení řízení, průběh řízení jako například ústní jednání a celá práce je zakončena rozhodnutím o přestupku.
Abstrakt v dalším jazyce: The topic of this diploma thesis is "Proceedings in the matter of misdemeanors with a focus on the initiation of proceedings, the course of proceedings and decisions on misdemeanors". The aim was to provide an insight into the procedural level of misdemeanor proceedings and the current comparison in selected institutes with the previous regulation. The main focus follows from the title of the work, ie the commencement of the course and the decision on the offense. At the beginning of the work, the subjects of the proceedings, the concept and legal regulation of misdemeanor proceedings are discussed in two chapters. In the next chapter, the first phase is discussed, namely the phase before the commencement of the proceedings. Subsequently, chapters 4 to 6 are the main part of the diploma thesis. It includes the commencement of proceedings, the course of proceedings such as oral proceedings and the whole work is concluded by a decision on the offense.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Diplomové práce / Theses (KSP)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
DIPLOMOVA PRACE TEREZA HILSEOVA.pdfPlný text práce824,29 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
DP-Hilseova-Kopecky.pdfPosudek vedoucího práce36,07 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
DP-Hilseova-Balounova.pdfPosudek oponenta práce56,1 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
DP-Hilseova-obhajoba.pdfPrůběh obhajoby práce578 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/43476

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.