Název: Metodika pro hodnocení připravenosti interních logistických procesů na Průmysl 4.0
Další názvy: Methodology for evaluating the readiness of internal logistics processes for Industry 4.0
Autoři: Zoubek, Michal
Datum vydání: 2021
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: disertační práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/44446
Klíčová slova: průmysl 4.0;interní logistika;model připravenosti;metodika;hodnocení;dimenze;subdimenze;ukazatele;úrovně.
Klíčová slova v dalším jazyce: industry 4.0;internal logistics;readiness model;methodology;evaluation;dimensions;subdimensions;indicators;levels.
Abstrakt: Disertační práce se zaměřuje na hodnocení interních logistických procesů v rámci konceptu Průmysl 4.0. Náplní úvodních kapitol je přehled současného stavu problematiky s cílenými teoretickými východisky hlavních příslušných témat, kterými jsou koncept Průmysl 4.0, oblast interní logistiky s vazbou na tento koncept, metodiky logistických auditů a modely hodnotící připravenost podniků. Cílem je vytvoření metodiky pro hodnocení připravenosti interních logistických procesů na Průmysl 4.0, přičemž její hlavní kroky vývoje a tvorby jsou vždy popsány včetně klíčových parametrů, které tvoří pevný základ metodiky. Posouzeny jsou veškeré procesy interní logistiky, které jsou rozděleny do hlavních dimenzí a jsou strukturovány. S využitím metodiky jsou následně procesy hodnoceny, posouzena je současná úroveň. Práce je zakončena ověřím inovativního způsobu hodnocení v průmyslových podnicích.
Abstrakt v dalším jazyce: The dissertation focuses on the evaluation of internal logistics processes within the concept of Industry 4.0. The content of the introductory chapters is an overview of the current state of affairs with targeted theoretical background of the main relevant topics, which are the concept of Industry 4.0, the field of internal logistics with a link to this concept, logistics audit methodologies and models assessing the readiness of companies. The aim is to create a methodology for evaluating the readiness of internal logistics processes for Industry 4.0, while its main development steps are always described, including key parameters, which form a solid basis for the methodology. All internal logistics processes are assessed, which are divided into main dimensions and are structured. Using the methodology, the processes are then evaluated, the current level is assessed. The work ends with a test of an innovative way of evaluation in industrial companies.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Disertační práce / Dissertations (KPV)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Disertacni_prace_Metodika_Logistika_Prumysl_4.0_Zoubek.pdfPlný text práce8,72 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
posudek skolitele Zoubek.pdfPosudek vedoucího práce556,18 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
posudky Zoubek.pdfPosudek oponenta práce4,81 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
zapis Zoubek.pdfPrůběh obhajoby práce614,35 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/44446

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.