Název: AUTORSKÁ KNIHA NA VLASTNÍ TÉMA
Další názvy: Author's book on a personal topic
Autoři: Milerová, Jarmila
Vedoucí práce/školitel: Soukupová Petra, MgA. Mgr.
Oponent: Ismail Said, MgA.
Datum vydání: 2021
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/44564
Klíčová slova: lidské tělo;kosti;svaly;trávicí soustava;dýchací soustava;nervová soustava;srdce;krevní oběh.
Klíčová slova v dalším jazyce: human body;bones;muscles;digestive system;respiratory system;nervous system;heart;blood circulation.
Abstrakt: Výsledným produktem mé bakalářské práce je kniha na téma Autorská kniha na téma Lidské tělo nesoucí totožný název. Tištěná verze je zpracována ručně dělanou harmonikovou vazbou s pevnými deskami ve dvou exemplářích. K tomu je přidaná originální verze knihy z ručního papíru. Každá vlastní jednoduché ochranné pouzdro. Kniha se zabývá pěti vybranými typy soustav, u každé je více než jedna barevná ilustrace a také doplňující informace. Kniha je ozvláštněna o netradiční způsob zpracování ilustrací a nejedná se o anatomii těla. Cílem mé práce je předat obzvláště dětem informace o našem těle a rozvinou u nich představivost společně s hravostí. Proto jsem volila zcela nový způsob zobrazení části těl, aby byl jedinečný svým zpracováním a podnítil tak jejich tvořivost. V neposlední řadě jsem chtěla vzbudit zájem i o samotný proces výroby ručního papíru, díky použitým ilustracím
Abstrakt v dalším jazyce: The final product of my bachelor thesis is a book on the topic author's book with theme human body which bears the same name. Printed version is processed by handmade accordion binding with two specimens of hard boards. In addition to this version is added original version of the book made of handmade paper. Both of them have simple protective case. The book deals with five selected types of systems. Each of those systems has more than one colored illustration as well as additional information. The book is special thanks to a non-traditional technique of illustrations so it's not only about anatomy of human body. The aim of my work is to pass information about our body especially to children and help them to develop their imagination hand to hand with the playfulness. That's why I chose an entirely new way of depicting parts of the bodies so they would be unique in sense of their processing so they would stimulate their creativity. Last but not least I wanted to attract interest in the readers to address the handmade paper production process based on the used illustrations.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KVU)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
teoreticka cast_Milerova.pdfPlný text práce7,36 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
milerova.docPosudek oponenta práce51 kBMicrosoft WordZobrazit/otevřít
milerova_0.docPosudek vedoucího práce52 kBMicrosoft WordZobrazit/otevřít
Milerova.pdfPrůběh obhajoby práce332,54 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/44564

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.