Název: Syndrom vyhoření
Další názvy: Burnout Syndrome
Autoři: Edrová, Marie
Vedoucí práce/školitel: Miňhová Jana, Doc. PhDr. CSc.
Oponent: Lovasová Vladimíra, Mgr. Ph.D.
Datum vydání: 2021
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: diplomová práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/45123
Klíčová slova: syndrom vyhoření;symptomy;dotazník;výzkum;syndrom vyhoření u učitelů základních škol
Klíčová slova v dalším jazyce: burnout syndrome;symptoms;questionnaire;research;burnout syndrome in primary school teachers
Abstrakt: Diplomová práce je zaměřena na syndrom vyhoření a jeho projevy u učitelů základních škol v době pandemie koronaviru. Práce je rozdělena na dvě části, a to část teoretickou a praktickou. Teoretická část pojednává o syndromu vyhoření. Syndrom je zde definován, jsou zde uvedeny jeho typy, fáze, symptomy, dále možnosti diagnostiky a také faktory ovlivňující vznik syndromu nebo osoby ohrožené tímto syndromem. Opomenuty nezůstaly ani způsoby, jak syndromu vyhoření předcházet, ani vztah stresu a syndromu vyhoření. V praktické části je představen výzkum, jeho cíle a hypotézy, ze kterých výzkum vychází. Je zde popsána výzkumná metoda a jsou zde také charakterizovány zkoumané skupiny. V neposlední řadě jsou uvedeny výsledky výzkumu včetně jejich interpretace.
Abstrakt v dalším jazyce: The diploma thesis is focused on burnout syndrome and its symptoms in primary school teachers during a pandemic of coronavirus. The thesis is divided into two main parts, theoretical and practical. The first part deals with burnout syndrome, there is its definition, types, phases, symptoms, diagnostics possibilities and risk factors of burnout syndrome and there are also described people, who are at risk of this syndrome. We have not omitted ways how to prevent burnout syndrome and in this part, there is also mentioned relation between stress and burnout syndrome. In the second part there are described our research, its main goals and hypotheses, on which is research based. There is a description of research method and there are also research groups characterized. Last but not least, we have introduced results of our research with its interpretation.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Diplomové práce / Theses (KPS)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
DP_Edrova_Marie.pdfPlný text práce1,25 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Edrova_vedouci.pdfPosudek vedoucího práce761,94 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Edrova_oponent.pdfPosudek oponenta práce638,22 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Edrova_obhajoba.pdfPrůběh obhajoby práce180,58 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/45123

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.