Název: Prevence vertebrogenních potíží matky v souvislosti se správnou technikou handlingu do 1 roku dítěte (metodická příručka - webové stránky)
Další názvy: Prevention of vertebrogenic problems of the mother in connection with the correct handling technique for children up to 1 year of age (methodological manual - website)
Autoři: Šmausová, Michaela
Vedoucí práce/školitel: Špottová Petra, Mgr. Ph.D.
Oponent: Knappová Věra, Mgr. Ph.D.
Datum vydání: 2021
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: diplomová práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/45399
Klíčová slova: vertebrogenní potíže; handling; novorozenec;kojenec; poporodní období; hluboký stabilizační systém
Klíčová slova v dalším jazyce: vertebrogenic problems; handling; newborn;infant; postpartum period; deep stabilization system
Abstrakt: Diplomová práce se zabývá prevencí vertebrogenních potíží u matek v souvislosti se správnou manipulací s dětmi do jednoho roku věku. Cílem práce je vytvořit webové stránky s ukázkou, jak pečovat o dítě s ohledem na zdraví rodičů i zdraví miminka. Za tímto účelem vznikly webové stránky s doménou https://prevence-vertebrogennich-bolesti-zad-u-matek-v-souvislosti-se-s.webnode.cz Formou videí a fotografií jsou zde ukázány nejčastější chyby, kterých se při manipulaci s dětmi rodiče dopouští ve vztahu k prevenci vertebrogenních potíží u osob pečujícího o dítě do 1 roku věku. Součástí je také na preventivní cvičení matky, které je vhodné při každodenní péči o dítě provádět, aby se předešlo případným bolestem zad.
Abstrakt v dalším jazyce: The diploma thesis deals with the prevention of vertebrogenic problems in mothers in connection with the proper handling of children under one year of age. The aim of the work is to create a website with an example of how to take care of a child with regard to the health of parents and baby's health. For this purpose, a website with the domain https://prevence-vertebrogennich-bolesti-zad-u-matek-v-souvislosti-se-s.webnode.cz was created. In the form of videos and photos, the most common errors that occur when manipulating with children, parents commit in relation to the prevention of vertebrogenic problems in people caring for a child under 1 year of age and I will also focus on preventive exercise of the mother, which is appropriate to perform in the daily care of the child to prevent possible back pain.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Diplomové práce / Theses (KTV)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Diplomova prace.pdfPlný text práce699,49 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Smausova M. - VP.pdfPosudek vedoucího práce169,41 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Smausova M. - OP.pdfPosudek oponenta práce184,25 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Smausova M..pdfPrůběh obhajoby práce52,37 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/45399

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.