Název: Dopady pandemie koronaviru na českou ekonomiku
Další názvy: Impacts of the coronavirus pandemic on the Czech economy
Autoři: Skalná, Simona
Vedoucí práce/školitel: Kunešová Hana, Ing. Ph.D.
Oponent: Tlučhoř Jan, Ing. Ph.D.
Datum vydání: 2021
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/47437
Klíčová slova: cestovní ruch;stravovací služby;covid-19;dopady pandemie koronaviru
Klíčová slova v dalším jazyce: tourism;catering services;covid-19;impacts of the coronavirus pandemic
Abstrakt: Tato bakalářská práce je zaměřená na problematiku dopadů pandemie koronaviru na stravovací služby a vybrané poskytovatele stravovacích služeb v ČR. Cílem práce je zhodnotit dopady pandemie koronaviru na konkrétní podnikatelské subjekty v oblasti stravovacích služeb. Dílčím cílem práce je zjistit názory vybraných podniků na budoucnost stravovacích služeb v ČR. Práce je rozdělená do šesti kapitol. První kapitola se zaměřuje na charakteristiku cestovního ruchu, druhů a forem cestovního ruchu a ekonomických přínosů cestovního ruchu pro ČR. Druhá kapitola je zaměřená na služby cestovního ruchu a stravovací služby. Třetí kapitola popisuje problematiku pandemie koronaviru, šíření nemoci COVID-19 na území ČR, přijatá vládní opatření a dotační programy. Ve čtvrté kapitole je popsaná metodika praktické části práce. Pátá kapitola je zaměřená na dopady pandemie koronaviru na obor stravovacích služeb v ČR a konkrétní podnikatelské subjekty v oblasti stravovacích služeb. Poslední kapitola shrnuje získané poznatky.
Abstrakt v dalším jazyce: This bachelor thesis is focused on the impact of the coronavirus pandemic on catering services and selected businesses providers of catering services in the Czech Republic. The aim of this thesis is to evaluate the effects of the coronavirus pandemic on specific businesses in the field of catering services. Another aim of the thesis is to find out from selected companies the opinion on the future of catering services in the Czech Republic. This thesis is divided into six chapters. The first chapter focuses on the characteristics of tourism, types and forms of tourism and economic benefits of tourism for the Czech Republic. The second chapter is focused on tourism and catering services. The third chapter describes the issue of the coronavirus pandemic, the spread of the COVID-19 disease in the Czech Republic, government measures and subsidy programs. The fourth chapter describes the methodology of the practical part of the thesis. The fifth chapter focuses on the effects of the coronavirus pandemic on the field of catering services in the Czech Republic and specific business entities in the field of catering services. The last chapter summarizes the knowledge.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KMO)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Bakalarska prace, Skalna Simona .pdfPlný text práce1,22 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Skalna_Simona_v.pdfPosudek vedoucího práce232,74 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Skalna_Simona_o.pdfPosudek oponenta práce121,03 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Skalnaob.pdfPrůběh obhajoby práce33,22 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/47437

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.