Title: Prostorové řešení a balancování výrobní linky
Other Titles: Layout and Balacing of the Production Line
Authors: Foltýnová, Kateřina
Advisor: Šimon Michal, Doc. Ing. Ph.D.
Referee: Vránek Pavel, Ing.
Issue Date: 2022
Publisher: Západočeská univerzita v Plzni
Document type: diplomová práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/49327
Keywords: balancování;výrobní linka;normování;plýtvání;layout;takt time;cycle time;yamazumi diagram;špagetový diagram;cyklový diagram
Keywords in different language: balancing;production line;standardization;waste;layout;tact time;cycle time;yamazumi diagram;spaghetti diagram;cycle diagram
Abstract: Diplomová práce se zabývá analýzou výrobní linky včetně zpracování návrhů na zlepšení této linky. Při zpracování studie bylo provedeno vybalancování jednotlivých pracovišť na lince pro různý počet pracovníků, a tím došlo k odstranění úzkého místa. U každé navržené varianty byly zhodnoceny úspory a na základě těchto úspor byla pomocí Saatyho metody vybraná nejvhodnější varianta.
Abstract in different language: The diploma thesis deals with the analysis of the production line, including suggestions for improvements of this production line. During the elaboration of the study, the individual workplaces were balanced and thus eliminating the bottleneck. For each proposed variant, the savings were evaluated and on the basis of these savings, the most suitable variant was selected.
Rights: Plný text práce je přístupný bez omezení
Appears in Collections:Diplomové práce Theses (KPV)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
DP_Foltynova.pdfPlný text práce2,56 MBAdobe PDFView/Open
PosudekOponentaSTAG.pdfPosudek oponenta práce46,99 kBAdobe PDFView/Open
PosudekVedoucihoSTAG.pdfPosudek vedoucího práce48,38 kBAdobe PDFView/Open
ProtokolSPrubehemObhajobySTAG.pdfPrůběh obhajoby práce31,75 kBAdobe PDFView/Open


Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/11025/49327

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.