Název: SÍLA IDENTITY
Další názvy: Power of identity
Autoři: Kašparová, Kateřina
Vedoucí práce/školitel: Merta Vladimír, Doc. akademický malíř
Oponent: Tobola Jan, Mgr.
Datum vydání: 2022
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: diplomová práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/49433
Klíčová slova: síla identity;identita;tělo;hrdina;hrdinství;tuk;psychologie;sádlo;psychosomatika;emoční tuk;fotografie
Klíčová slova v dalším jazyce: power of identity;identity;body;hero;fat;lard;psychology;somatic psychology;emotional fat;photography
Abstrakt: Ve své diplomové práci jsem se zabývala tématem identity hrdinství. Mou snahou bylo najít hrdinu, který se skrývá v každém z nás. Zaměřila jsem se otázky obklopující hrdinské, psychologické a tělesné koncepty. Hrdinu, kterého nosíme každý z nás ve svých tělesných schránkách, jsem představila jako tuk. V diplomové práci vysvětluji, proč právě tuk má hrdinské schopnosti, jak je provázán s naší psychikou a obranným mechanismem / obrannými mechanismy. Propojení mezi psychikou a tukem je pojem emoční tuk, který v této práci také blíže zkoumám. Mým záměrem bylo vytvořit ochranné obleky z tuku. Z tuku, který je podobný tomu, jejž nosíme v našich tělech. Ochrana je v tomto tématu pojmem spojujícím hrdinství. Vznikly fotografie, které mají funkci zaznamenávacího a přenosného média, propojeného s médiem vytvořeným pro tvorbu a akci - tukem (sádlem) jako hmotou. Tuk umisťuji na lidském těle a zaznamenávám jeho reakci na tělo, teplo a čas. Fotografie zachycují pohyb, který byl těmito vlivy uskutečněn. Kompletní dílo obsahuje celkem 36 fotografií. Tyto fotografie jsou rozděleny do 4 souborů, přičemž každý sestává z 9 fotografií. Na fotografiích je vytvořen ochranný oblek na ústech, ruce, boku a noze.
Abstrakt v dalším jazyce: In my master thesis I dealt with the theme of hero identity. My aim was to find the hero that lies within each of us. I focused on questions concerning the hero, the psychology and the body. I introduced the hero we each carry in our bodies as fat. In my thesis I try to reason that fat in particular has heroic capabilities, how it is intertwined with our psyche and defence mechanism(s). The link between psyche and fat is the concept of emotional fat, which I also explore in this thesis in more detail. My intention was to create protective suits of fat. Fat that is similar to the fat we carry in our bodies. Protection, in this theme, is the concept of heroism. Photographs were created that have the function of a recording and portable medium connected with the medium created for creation and action - fat (lard) as a mass. I place fat on the human body and record its response to the body, heat and time. The photographs capture the movement that was made by these influences. The complete work contains a total of 36 photographs. These photographs are divided into 4 sets of 9 photographs. The photographs show a protective suit created on the human mouth, hand, hip and leg.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení
Vyskytuje se v kolekcích:Diplomové práce / Theses (KVU)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Katerina_Kasparova_Sila_identity_DP.pdfPlný text práce3,7 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Kasparova.pdfPosudek oponenta práce530,5 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Kasparova_0.pdfPosudek vedoucího práce494 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Kasparova_1.pdfPrůběh obhajoby práce277,23 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/49433

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.