Název: Kritické faktory využití veřejných zakázek na inovace (PPI)
Další názvy: Critical Factors of Public Procurement of Innovation utilization
Autoři: Tichá, Pavla
Vedoucí práce/školitel: Januška Martin, Ing. Ph.D.
Oponent: Ircingová Jarmila, Ing. Ph.D.
Datum vydání: 2023
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: diplomová práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/52563
Klíčová slova: veřejné zakázky na inovace (ppi);inovace;veřejné zakázky;kritické faktory úspěchu;bariéry ppi
Klíčová slova v dalším jazyce: public procurement of innovation (ppi);innovation;procurement;key success factors;barriers to ppi
Abstrakt: Veřejné zakázky na inovace (Public Procurement of Innovation, PPI) představují klíčový nástroj pro podporu inovací, hospodářského růstu a řešení společenských výzev, což je v dnešní době zvláště aktuální. Tato práce se zaměřuje na identifikaci klíčových faktorů úspěchu PPI v České republice. Cílem práce je komparací poznatků z literárního přehledu a názorů respondentů identifikovat kritické faktory úspěchu PPI. V rámci teoretické části je představen koncept PPI a jeho význam. Pro dosažení cíle práce byly využity kvalitativní metody, konkrétně obsahová analýza odborné literatury a polostrukturované rozhovory s odborníky a úředníky veřejného sektoru. Práce poskytuje praktická doporučení pro překonání bariér a maximální využití potenciálu PPI v České republice. Závěrem se zdůrazňuje, že komplexní a systematický přístup k implementaci PPI je klíčový pro dosažení udržitelného rozvoje v oblasti inovací. Výsledky této práce mohou přispět k dalšímu zkoumání v této oblasti.
Abstrakt v dalším jazyce: Public Procurement of Innovation (PPI) is a key tool for fostering innovation, economic growth and addressing societal challenges, which is particularly relevant today. This paper focuses on identifying the key success factors of PPI in the Czech Republic. The aim of the paper is to identify the key success factors of PPI by comparing the findings from the literature review and the opinions of the respondents. The theoretical part introduces the concept of PPI and its importance. To achieve the aim of the thesis, qualitative methods were used, namely content analysis of literature and semi-structured interviews with experts and public sector officials. The thesis provides practical recommendations for overcoming barriers and maximizing the potential of PPI in the Czech Republic. It concludes by emphasizing that a comprehensive and systematic approach to PPI implementation is key to achieving sustainable innovation development. The results of this paper can contribute to further research in this area.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení
Vyskytuje se v kolekcích:Diplomové práce / Theses (KPM)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
DP_PPI_Ticha.pdfPlný text práce2,58 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
DP_Ticha_V.pdfPosudek vedoucího práce120,8 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
DP_Ticha_Pavla_oponent.pdfPosudek oponenta práce125,14 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
ProtokolSPrubehemObhajobySTAG.pdfPrůběh obhajoby práce38,79 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/52563

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.