Full metadata record
DC pole | Hodnota | Jazyk |
---|---|---|
dc.contributor.advisor | Nosková Marta, Ing. Ph.D. | |
dc.contributor.author | Vícha, Jakub | |
dc.contributor.referee | Machová Kristýna, Ing. Ph.D. | |
dc.date.accepted | 2024-6-12 | |
dc.date.accessioned | 2024-07-12T09:05:46Z | - |
dc.date.available | 2023-10-22 | |
dc.date.available | 2024-07-12T09:05:46Z | - |
dc.date.issued | 2024 | |
dc.date.submitted | 2024-4-22 | |
dc.identifier | 96264 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/11025/56420 | - |
dc.description.abstract | Tato diplomová práce se zabývá konceptem cirkulární ekonomiky a implementací jeho principů v odvětví pivovarnictví. Cílem této práce je identifikovat, jakou úroveň znalostí mají o cirkulární ekonomice analyzované minipivovary, jaké postoje ke konceptu zachovávají a jaké cirkulární principy konkrétně ve svých provozech aplikují. Nejprve je v souvislosti s konceptem provedena důkladná literární rešerše zaměřující se zejména na jeho teoretické vymezení, historii, principy a související cirkulární business modely. Následně je pomocí polostrukturovaných rozhovorů se zástupci podniků a expertem proveden kvalitativní výzkum zaměřující se na zodpovězení výzkumných otázek souvisejících s cíli práce. Na základě zjištěných informací jsou poté formulována obecná doporučení k oblastem, ve kterých ještě dle autora existuje prostor pro zlepšení. | cs |
dc.format | 99 s. | |
dc.language.iso | cs | |
dc.publisher | Západočeská univerzita v Plzni | |
dc.rights | Plný text práce je přístupný bez omezení | |
dc.subject | cirkulární ekonomika | cs |
dc.subject | cirkulární business model | cs |
dc.subject | recyklace | cs |
dc.subject | udržitelnost | cs |
dc.title | Cirkulární ekonomika ve vybraném ekonomickém odvětví | cs |
dc.title.alternative | Circular economy in the selected economic sector | en |
dc.type | diplomová práce | |
dc.thesis.degree-name | Ing. | |
dc.thesis.degree-level | Navazující | |
dc.thesis.degree-grantor | Západočeská univerzita v Plzni. Fakulta ekonomická | |
dc.thesis.degree-program | Podniková ekonomika a management | |
dc.description.result | Obhájeno | |
dc.description.abstract-translated | This master's thesis explores the concept of circular economy and its implementation principles within the brewing industry. The aim of this work is to identify the level of knowledge about the circular economy among analyzed microbreweries, their attitudes towards the concept, and the specific circular principles they apply in their operations. Initially, a thorough literature review is conducted focusing on its theoretical definition, history, principles, and related circular business models. Subsequently, qualitative research is carried out through semi-structured interviews with representatives of businesses and an expert, aiming to address the research questions related to the objectives of the study. Based on the findings, general recommendations are then formulated for areas where, according to the author, there is still room for improvement. | en |
dc.subject.translated | circular economy | en |
dc.subject.translated | circular business model | en |
dc.subject.translated | recycling | en |
dc.subject.translated | sustainability | en |
Vyskytuje se v kolekcích: | Diplomové práce / Theses (KPM) |
Soubory připojené k záznamu:
Soubor | Popis | Velikost | Formát | |
---|---|---|---|---|
Kvalifikacni prace.pdf | Plný text práce | 2,85 MB | Adobe PDF | Zobrazit/otevřít |
Vicha_Jakub_v.pdf | Posudek vedoucího práce | 174,56 kB | Adobe PDF | Zobrazit/otevřít |
Vicha Jakub_o.pdf | Posudek oponenta práce | 130 kB | Adobe PDF | Zobrazit/otevřít |
ProtokolSPrubehemObhajobySTAG.pdf | Průběh obhajoby práce | 38,59 kB | Adobe PDF | Zobrazit/otevřít |
Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam:
http://hdl.handle.net/11025/56420
Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.