Název: Rozvíjení tvořivosti žáků ve výuce odborného výcviku pro obor vzdělání gastronomie
Další názvy: It's focused on importance of creativity and it's elements, which are needed for right teaching.
Autoři: Kfelířová, Dagmar
Vedoucí práce/školitel: Mach, Petr
Datum vydání: 2014
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/13019
Klíčová slova: Rozvíjení tvořivosti;estetika;motivace;odborný výcvik;učitel odborného výcviku;catering;tvořivost ţáků.
Klíčová slova v dalším jazyce: creativity development;aesthetics;motivation;vocational training;vocational training teacher;catering;student's creativity
Abstrakt: Tato bakalářská práce se zabývá tématem ,,Rozvíjení tvořivosti ţáků ve výuce odborného výcviku?. Je zaměřena na význam tvořivosti a její sloţky, které jsou potřebné pro správnou výuku. Věnuje se zásadám tvořivosti spojené s gastronomií. Součástí práce je dotazníkové šetření, které má zmapovat oblibu oboru a rozvoj tvořivosti ţáků. Z dotazníkového šetření vyplývá, ţe rozvoj tvořivosti a cit pro estetické cítění ţáků je na dobré úrovni, přesto je zapotřebí s ním dále pracovat. Ţáci by si měli uvědomit význam tvořivosti v gastronomii, která je důleţitá pro jejich budoucí povolání. Škola by se měla podílet na dalších akcích, nejen cateringových. Všechny tyto akce přispívají k velkému rozvoji tvořivosti ţáků. Je zapotřebí nadále hledat a podporovat nové styly výuky, které vedou ke zlepšení rozvoje tvořivosti a estetického cítění v oboru gastronomie.
Abstrakt v dalším jazyce: This bachelor's thesis deals with the topic of student's creativity development. It's focused on importance of creativity and it's elements, which are needed for right teaching. It's about principles of creativity related with gastronomy. This thesis includes a survey, which is mapping popularity of this field of study and student's creativity development. It results from the survey, that creativity development and aesthetic feeling is on a good level, but still it's needed to continue work with it. Students have to note the importance of creativity in gastronomy, which is necessary for their future job. School should participate in other events, not only catering events. All these events help develop student's creativity. It's necessary to look for new teaching styles, which lead to improvement of creativity and aesthetic feeling in gastronomy.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KMT)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
BCPrace.pdfPlný text práce2,31 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Kfelirova - hodn..pdfPosudek vedoucího práce120,96 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Kfelirova - opon..pdfPosudek oponenta práce84,86 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Kfelirova - prot..pdfPrůběh obhajoby práce38,53 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/13019

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.