Název: Prostředky pro prezentaci a interní spolupráci výzkumné skupiny
Další názvy: Tools for presentation and internal cooperation of research group
Autoři: Pešek, Kamil
Vedoucí práce/školitel: Mouček, Roman
Oponent: Varnušková, Jana
Datum vydání: 2014
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/13494
Klíčová slova: neuroinformatika;správce publikací;interní spolupráce;správce zdrojových kódů;veřejná prezentace
Klíčová slova v dalším jazyce: neuroinformatics;internal cooperation;source code management;publications management;online presentation
Abstrakt: Výzkumná skupina na KIV nemá v současné době vyhovující prostředky pro prezentaci, interní spolupráci, správu zdrojových kódů a správu publikací. Při provozování těchto prostředků je mimo jiné kladen důraz na cenu z důvodu problémů se získáváním finančních prostředků. Jako veřejná prezentace funguje v současné době pouze neaktualizovaná webová stránka na webu KIV. Administrace této stránky je složitá. U systému pro správu zdrojových kódů chybí možnost vytvářet uzavřené projekty, interní spolupráce probíhá vesměs přes e-maily, což je při složitějších diskuzí nepřehledné. V obsáhlých publikačních databázích není jednoduché vybrat právě jen publikace skupiny. Cílem je nalézt takové systémy, které by eliminovaly výše zmíněné problémy. Vždy byly vybírány systémy, které jsou ve světě nejpoužívanější, nejlépe hodnocené a které odpovídají požadavkům skupiny. Některé už byly na KIV nainstalované, stačilo je otestovat. Pro všechny požadavky výzkumné skupiny se podařilo najít vyhovující systém. Podařilo se také nalézt takový systém, který propojuje interní spolupráci a správu zdrojových kódů. Pro veřejnou prezentaci byl vybrán systém WordPress, pro interní spolupráci Jazz: Rational Team Concert a pro správu publikací Aigaion.
Abstrakt v dalším jazyce: The research Group at the Computer Science and Engineering Department does not currently have satisfactory tools for the presentation, internal cooperation, source code management and publications management. The price is an important aspect here as it is quite difficult to get money for the research group. At this moment, only the not updated web page of the CSED is used as a public presentation. The administration of this web page is difficult. The system for the source code management is missing the ability to create closed projects, the internal cooperation is mostly through the e-mails which results in the chaotic arrangement in case of more complex discussions. It is not easy to select just one group´s publications in the extensive publication databases. The goal was to find such systems which would eliminate above mentioned problems. The most often used, top rated and the most convenient systems have been always selected. Some of them had been already installed at the Department of Computer Science and Engineering, so I just tested the existing systems. I managed to find the suitable system for all the requirements of the research group as well as a system which is connecting internal collaboration and source code management. The WordPress system has been chosen for the public presentation, Jazz: Rational Team Concert for the internal cooperation and the Aigaion system for the publications management.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KIV)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Prostredky pro prezentaci a interni spolupraci vyzkumne skupiny.pdfPlný text práce2,35 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
A10B0651Phodnoceni.pdfPosudek vedoucího práce96,01 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
A10B0651Pposudek.pdfPosudek oponenta práce112,07 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
A10B0651P-obhajoba.pdfPrůběh obhajoby práce172,91 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/13494

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.