Název: Projekt implementace strategického plánu do podnikových procesů
Další názvy: Strategic Plan Implementation Project into Firm´s Processes
Autoři: Strolená, Tereza
Vedoucí práce/školitel: Vacík, Emil
Oponent: Taušl Procházková, Petra
Datum vydání: 2015
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: diplomová práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/18618
Klíčová slova: analýza prostředí;finanční plán;BSC;KPI;controlling;podnikové procesy;strategická mapa;implementace
Klíčová slova v dalším jazyce: environmental analysis;financial plan;BSC;KPI;controlling;business processes;strategic map;implementation
Abstrakt: Předložená práce je zaměřena na projekt implementace strategického plánu do interních procesů společnosti Klaus Timber, a.s. Jedná se o výrobní dřevařskou společnost. V úvodní části je představena vybraná společnost pro tuto diplomovou práci. V následující kapitole je vypracován střednědobý strategický plán společnosti na období 2015 - 2017. Jsou stanovena strategická východiska, následně je provedena analýza prostředí a sestaven finanční plán tohoto záměru. Implementace strategického plánu je provedena pomocí metodiky BSC, jsou vyvozeny krátkodobé cíle společnosti pro jednotlivé roky v rámci jednotlivých perspektiv a předstižné a zpožděné indikátory. Dále je vytvořeno procesní schéma, rozebrány interní procesy a strategický plán je transformován do akcí. Na závěr je navrhnut projekt implementace pomocí dílčích strategických map a je rozebráno postavení controllingu v interních procesech.
Abstrakt v dalším jazyce: The present work is focused on a strategic plan implementation project into firm´s processes of Klaus Timber, a.s. It is a timber manufacturing company. In the first part there is introduced the company selected for this thesis. In the next part there is developed medium-term strategic plan for the period 2015 - 2017. There are set up strategic bases, afterwards there is created an environmental analysis and the financial plan of the project. Implementation of the strategic plan is created by using the BSC methodology, there are deduced short-term goals of the company for each year within the individual perspectives and there are deduced lead and lag indicators of the strategic goals. Afterwards there is the workflow, analyzed internal processes and strategic plan is transformed into the actions. In conclusion, it is suggested project implementation using specific partial strategic maps and it is broken down the position of controlling in the internal processes.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Diplomové práce / Theses (KPM)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
DP_Strolena.pdfPlný text práce4,85 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
vedouci-DP_strolena_VP.pdfPosudek vedoucího práce1,41 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
oponent-DP_strolena_OP.pdfPosudek oponenta práce535,54 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
obhajoba-strolena_DP.PDFPrůběh obhajoby práce749,61 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/18618

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.