Název: Výzkum produktu pomocí conjoint analýzy
Další názvy: Research of product using conjoint analysis
Autoři: Krbcová, Markéta
Vedoucí práce/školitel: Eger Ludvík, Doc. PaedDr. CSc.
Oponent: Tlučhoř Jan, Ing. Ph.D.
Datum vydání: 2016
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: diplomová práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/23240
Klíčová slova: výzkumný proces;conjoint analýza;preference;full-factorial design;fractional factorial design
Klíčová slova v dalším jazyce: research process;conjoint analysis;preferences;full-factorial design;fractional factorial design
Abstrakt: Předložená diplomová práce se zabývá výzkumem vybraných produktů pomocí conjoint analýzy. Cílem práce je zjistit preference u vybrané cílové skupiny na zvolených produktech Plzeňského Prazdroje a toto zjištění interpretovat a navrhnout doporučení. Diplomová práce je rozdělena na část teoretickou a empirickou. Teoretická část obsahuje tři kapitoly, které se věnují vymezení základních pojmů marketingového výzkumu se zaměřením na výzkum spotřebitelů, dále pak výzkumnému procesu a conjoint analýze. Empirická část je zaměřena na přípravu a realizace výzkumu vybraných produktů pomocí conjoint analýzy na zvoleném příkladu. V této části je uvedena diskuse o získaných výstupech a celkové shrnutí výzkumu v podobě Executive Summary.
Abstrakt v dalším jazyce: This diploma thesis engages in research of selected products using conjoint analysis. The aim of this thesis is to find out respondents preferences of a target group on products of the company named Plzeňský Prazdroj and to interpret the results and to suggest recommendation. The diploma thesis is divided into two parts - theoretical and empirical. The theoretical part contains three chapters that explain a definition of basic terms of marketing research focuses on customer research and a research process and conjoint analysis. The empirical part focuses on preparation and realization research of selected products by using conjoint analysis on the chosen example. In this part of diploma thesis there is a discussion about gained results and the overall summary of research in the form of Executive Summary.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Diplomové práce / Theses (KMO)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
DP_Krbcova.pdfPlný text práce1,65 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Krbcova_V.pdfPosudek vedoucího práce766,09 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Krbcova_o.pdfPosudek oponenta práce974,27 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Krbcova_P.pdfPrůběh obhajoby práce181,77 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/23240

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.