Title: Zahájení podnikatelské činnosti na základě konkrétního podnikatelského záměru
Other Titles: Start-up of Entrepreneurial Activity Based on a Specific Business Plan
Authors: Berka, Josef
Advisor: Šimonová Lenka, Ing.
Referee: Taušl Procházková Petra, Ing. Ph.D.
Issue Date: 2016
Publisher: Západočeská univerzita v Plzni
Document type: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/23350
Keywords: podnikatelský plán;založení podniku;finanční plán;swot analýza
Keywords in different language: business plan;start a business;financial plan;swot analysis
Abstract: Bakalářská práce vypracovaná na téma zahájení podnikatelské činnosti na základě konkrétního podnikatelského záměru popisuje vznik nové restaurace Posezení v klášteře. V první části práce jsou uvedeny základní teoretické pojmy související s podnikatelskou činností. Následně jsou popsány jednotlivé podpory podnikání v České republice, právní formy podnikání, postup pro získání živnosti a teoretický popis podnikatelského plánu. Na základě této teoretické části je vypracován konkrétní podnikatelský plán pro restauraci Posezení v klášteře. Restaurace se bude převážně zaměřovat na turisty navštěvující klášter v Kladrubech. Součástí podnikatelského plánu je analýza trhu, analýza konkurence, marketingový plán, provozní plán, finanční plán, analýza rizik. Podnikatelský plán také obsahuje SWOT analýzu, PESTEL analýzu a Porterův model pěti sil. Na závěr je stručně popsán budoucí vývoj restaurace Posezení v klášteře.
Abstract in different language: The present bachelor thesis focuses on the topic of a start-up business based on a specific business plan which describes the origin of a new restaurant Posezení v klášteře. The first section provides basic theoretical concepts related to business activities. It consequently describes the various business benefits in the Czech Republic, legal forms of business, the procedure for obtaining trade and theoretical description of the business plan. On the basis of this theoretical part is an elaboration of a concrete business plan for the restaurant Posezení v klášteře. The restaurant will mainly target tourists visiting the monastery in Kladruby. Part of the business plan is a market analysis, competitive analysis, marketing plan, operational plan, financial plan, and risk analysis. The business plan also includes SWOT analysis, PESTEL analysis, and Porter's five forces model. Finally, it briefly outlines the future development of the restaurant Posezení v klášteře.
Rights: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Appears in Collections:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KPM)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Berka - bakalarska prace.pdfPlný text práce1,58 MBAdobe PDFView/Open
BP_Berka_VP.pdfPosudek vedoucího práce700,85 kBAdobe PDFView/Open
BP_Berka_OP.pdfPosudek oponenta práce941,5 kBAdobe PDFView/Open
BP_Berka.PDFPrůběh obhajoby práce1,51 MBAdobe PDFView/Open


Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/11025/23350

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.