Title: | Strava obyvatel dolního Chodska o svátečních příležitostech v minulosti a přítomnosti |
Other Titles: | The Diet of lower Chod Area Residents during Feasts in Past and Presence |
Authors: | Benediktová, Monika |
Advisor: | Šlehoferová Tereza, PhDr. Ph.D. |
Referee: | Janeček Petr, PhDr. Ph.D. |
Issue Date: | 2016 |
Publisher: | Západočeská univerzita v Plzni |
Document type: | bakalářská práce |
URI: | http://hdl.handle.net/11025/24867 |
Keywords: | chodsko;jídlo;antropologie jídla;strava;zvyky;svátky |
Keywords in different language: | chod area;food;anthropology of food;diet;feast;custom |
Abstract: | Bakalářská práce se věnuje stravě dolních Chodů při svátečních příležitostech. Práce je rozdělena do několika částí. První část se zabývá jídlem a antropologií jídla. Ve druhé části je popis stravy při svátcích na Chodsku. Ve třetí části je předběžné zjištění toho, jak dolní Chodové slaví svátky ve spojitosti s jídlem dnes. |
Abstract in different language: | The Bechelor thesis deal with diet of lower Chod area residents during feast occasions. This work is dividend into three parts. The first part is about food and antropology of food. In the second part we can find description of diet during feast in Chod area. In the third part is preparative research of food and celebration of lower Chod area residents at present. |
Rights: | Plný text práce je přístupný bez omezení. |
Appears in Collections: | Bakalářské práce / Bachelor´s works (KSA) |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
benediktova_monika_bp_2016.pdf | Plný text práce | 217,45 kB | Adobe PDF | View/Open |
Benediktova_posudek vedouciho.pdf | Posudek vedoucího práce | 1,17 MB | Adobe PDF | View/Open |
Benediktova_posudek oponenta.pdf | Posudek oponenta práce | 1,24 MB | Adobe PDF | View/Open |
Benediktova_prubeh obhajoby.pdf | Průběh obhajoby práce | 538,39 kB | Adobe PDF | View/Open |
Please use this identifier to cite or link to this item:
http://hdl.handle.net/11025/24867
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.