Název: Značky kvality potravin na českém trhu
Další názvy: Food quality labels on the Czech market
Autoři: Jílková, Veronika
Vedoucí práce/školitel: Sadílek Tomáš, Ing. Ph.D.
Oponent: Štumpf Petr, Ing. Ph.D.
Datum vydání: 2021
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/47351
Klíčová slova: kvalita potravin;bezpečnost potravin;značky kvality;klasa;regionální potravina
Klíčová slova v dalším jazyce: food quality;food safety;quality labels;klasa;regional food
Abstrakt: Tato bakalářská práce se zabývá značkami kvality potravin na českém trhu. Teoretická část práce se věnuje informacím o kvalitě potravin obecně a bezpečnosti potravin. Je zde zmíněna platná legislativa, která se zabývá bezpečností potravin v České republice, a také jsou uvedeny důležité organizace, které zajišťují bezpečnost potravin na českém trhu. Dále jsou představeny nejznámější značky kvality potravin na českém trhu. Praktická část se zabývá vlastním výzkumem. Kvantitativní výzkum s využitím dotazníku má za úkol zjistit, jaké je povědomí o značkách kvality potravin mezi spotřebiteli, a jaké je povědomí značky "Regionální potravina" oproti ostatním značkám. V závěru práce jsou uvedeny návrhy a doporučení pro zlepšení povědomí o všech značkách kvality, ale také samostatná doporučení pro Regionální potravinu.
Abstrakt v dalším jazyce: This bachelor thesis deals with food quality labels on the Czech market. The theoretical part deals with information about food quality in genereal and food safety. The current legislation dealing with food safety in the Czech Republic is mentioned here, as well as important organizations that ensure food safety on the Czech market. Furthermore, the most well-known food quality labels on the Czech market are presented. The practical part deals with own research. Quantitative research using a questionnaire aims to find out what is the awareness of food quality labels among consumers and what is the awareness of the "Regional Food" label compared to other labels. At the end of the thesis are suggestions and recommendations for improving awareness of all quality labels, but also separate recommendations for label "Regional Food."
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KMO)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
BP_Znacky kvality potravin_Veronika Jilkova.pdfPlný text práce1,01 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Jilkova_Veronika_v.pdfPosudek vedoucího práce123,5 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Jilkova_Veronika_o.pdfPosudek oponenta práce121,96 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
ProtokolSPrubehemObhajobySTAG.pdfPrůběh obhajoby práce31,87 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/47351

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.