Title: | Značky kvality potravin na českém trhu |
Other Titles: | Food quality labels on the Czech market |
Authors: | Jílková, Veronika |
Advisor: | Sadílek Tomáš, Ing. Ph.D. |
Referee: | Štumpf Petr, Ing. Ph.D. |
Issue Date: | 2021 |
Publisher: | Západočeská univerzita v Plzni |
Document type: | bakalářská práce |
URI: | http://hdl.handle.net/11025/47351 |
Keywords: | kvalita potravin;bezpečnost potravin;značky kvality;klasa;regionální potravina |
Keywords in different language: | food quality;food safety;quality labels;klasa;regional food |
Abstract: | Tato bakalářská práce se zabývá značkami kvality potravin na českém trhu. Teoretická část práce se věnuje informacím o kvalitě potravin obecně a bezpečnosti potravin. Je zde zmíněna platná legislativa, která se zabývá bezpečností potravin v České republice, a také jsou uvedeny důležité organizace, které zajišťují bezpečnost potravin na českém trhu. Dále jsou představeny nejznámější značky kvality potravin na českém trhu. Praktická část se zabývá vlastním výzkumem. Kvantitativní výzkum s využitím dotazníku má za úkol zjistit, jaké je povědomí o značkách kvality potravin mezi spotřebiteli, a jaké je povědomí značky "Regionální potravina" oproti ostatním značkám. V závěru práce jsou uvedeny návrhy a doporučení pro zlepšení povědomí o všech značkách kvality, ale také samostatná doporučení pro Regionální potravinu. |
Abstract in different language: | This bachelor thesis deals with food quality labels on the Czech market. The theoretical part deals with information about food quality in genereal and food safety. The current legislation dealing with food safety in the Czech Republic is mentioned here, as well as important organizations that ensure food safety on the Czech market. Furthermore, the most well-known food quality labels on the Czech market are presented. The practical part deals with own research. Quantitative research using a questionnaire aims to find out what is the awareness of food quality labels among consumers and what is the awareness of the "Regional Food" label compared to other labels. At the end of the thesis are suggestions and recommendations for improving awareness of all quality labels, but also separate recommendations for label "Regional Food." |
Rights: | Plný text práce je přístupný bez omezení |
Appears in Collections: | Bakalářské práce / Bachelor´s works (KMO) |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
BP_Znacky kvality potravin_Veronika Jilkova.pdf | Plný text práce | 1,01 MB | Adobe PDF | View/Open |
Jilkova_Veronika_v.pdf | Posudek vedoucího práce | 123,5 kB | Adobe PDF | View/Open |
Jilkova_Veronika_o.pdf | Posudek oponenta práce | 121,96 kB | Adobe PDF | View/Open |
ProtokolSPrubehemObhajobySTAG.pdf | Průběh obhajoby práce | 31,87 kB | Adobe PDF | View/Open |
Dotaznik_BP_Znacky_kvality_potravin_Veronika_Jilkova.pdf | VŠKP - příloha | 236,95 kB | Adobe PDF | View/Open |
Please use this identifier to cite or link to this item:
http://hdl.handle.net/11025/47351
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.