Název: Laboratoř - Mám pár nezodpovězených otázek. Projekt je výzkumem napříč obory, vztahy, systémy. Předpokládá se využití aktuálních technologických možností například v animaci, 3D, After Effects, audio video projekce. Výstupem je objekt, instalace v multimédiích.
Další názvy: Laboratory - I have a few unanswered questions
Autoři: Matějček, Rudolf
Vedoucí práce/školitel: Dopitová, Milena
Oponent: Smetana, Matěj
Datum vydání: 2013
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: diplomová práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/9648
Klíčová slova: instalace;intermédia;program;rozpoznávání obličeje;technologie;sociologický průzkum;sociologie;soukromí;narušení soukromí
Klíčová slova v dalším jazyce: installation;intermedia;program;face recognition;technology;sociological survey;sociology;privacy;privacy issues
Abstrakt: Interaktivní instalace, reagující na vzhled tváře pomocí technologie rozpoznávání obličeje. Divák vstupuje do improvizovaného pokoje (laboratoře). Je vyfocen, zařazen do připravené kategorie v databázi a na displeji počítače se dozví jaký je, odkud pochází, co dělá a co jej čeká v blízké budoucnosti. Jedná se o metaforu spojení chyb sociální percepce a nepřesností, které vykazují moderní technologie při rozpoznávání obličeje.
Abstrakt v dalším jazyce: An interactive installation, based on the use of a facial recognition technology. A visitor enters an improvised room (laboratory). After being photographed and categorised, the viewer can learn about who they are, where they come from, and what their immediate plans are only from the computer display. The related social stereotypes can be seen as analogous to the often ill-functioning modern technology and its susceptibility to abuse.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Diplomové práce / Theses (UUD)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
dp_text_final.pdfPlný text práce8,54 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Matejcek.pdfPosudek vedoucího práce213,28 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Matejcek.pdf(1).pdfPosudek oponenta práce276,9 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Matejcek.pdf(2).pdfPrůběh obhajoby práce114,63 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/9648

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.