Title: Agroturismus v Ústeckém kraji
Other Titles: Agrotourism in the Usti Region
Authors: Vesela, Mariya
Advisor: Janeček Petr, Ing. Ph.D.
Referee: Tlučhoř Jan, Ing. Ph.D.
Issue Date: 2017
Publisher: Západočeská univerzita v Plzni
Document type: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/29042
Keywords: agroturismus;ekoturismus;venkovský cestovní ruch;životní prostředí;swot analýza
Keywords in different language: agrotourism;ecotourism;rural tourism;environment;swot analysis
Abstract: Předložená bakalářská práce se zabývá jednou z forem ekologicky šetrného cestovního ruchu, konkrétně agroturismem. Tato i ostatní formy jsou charakterizovány v prvních kapitolách. Následující kapitola se týká Ústeckého kraje a jeho turistických oblasti. Na to navazuje analýza agroturistických služeb v daném regionu. Další kapitola je věnována charakteristice vybraného podnikatelského subjektu a provedení SWOT analýzy. Následuje vyhodnocení dotazníkového šetření a z toho plynoucí výsledky. Další část je věnována názorům poskytovatelů na význam agroturismu. Jsou zde popsány jejich pozitiva a negativa. Poslední kapitola obsahuje shrnutí provedených analýz a návrhy na zlepšení konkrétního podnikatelského subjektů. V závěru je zhodnocen cil práce a jeho přínos pro veřejnost.
Abstract in different language: The submitted bachelor thesis deals with one of the forms of ecologically friendly tourism, specifically agrotourism. These and other forms are characterized in the first chapters. The following chapter deals with the Usti Region and its tourist areas. This is followed by the analysis of agro-tourism services in the region. The next chapter is devoted to the characteristics of the selected business entity and the SWOT analysis. The SWOT analysis is followed by an evaluation of the questionnaire survey and the resulting results. The next part is devoted to the opinions of providers on the importance of agrotourism. Their positives and negatives are described here. The last chapter contains a summary of the analyzes carried out and suggestions for improvement of specific entrepreneurial subjects. In conclusion, the aim of the thesis is evaluated and its contribution to the public.
Rights: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Appears in Collections:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KMO)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
BP_Mariya_Vesela.pdfPlný text práce1,22 MBAdobe PDFView/Open
Vesela M. - V.PDFPosudek vedoucího práce1,73 MBAdobe PDFView/Open
Vesela M. - O.PDFPosudek oponenta práce1,74 MBAdobe PDFView/Open
Vesela M. - prubeh.PDFPrůběh obhajoby práce587,08 kBAdobe PDFView/Open


Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/11025/29042

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.