Title: | Agroturismus v Ústeckém kraji |
Other Titles: | Agrotourism in the Usti Region |
Authors: | Vesela, Mariya |
Advisor: | Janeček Petr, Ing. Ph.D. |
Referee: | Tlučhoř Jan, Ing. Ph.D. |
Issue Date: | 2017 |
Publisher: | Západočeská univerzita v Plzni |
Document type: | bakalářská práce |
URI: | http://hdl.handle.net/11025/29042 |
Keywords: | agroturismus;ekoturismus;venkovský cestovní ruch;životní prostředí;swot analýza |
Keywords in different language: | agrotourism;ecotourism;rural tourism;environment;swot analysis |
Abstract: | Předložená bakalářská práce se zabývá jednou z forem ekologicky šetrného cestovního ruchu, konkrétně agroturismem. Tato i ostatní formy jsou charakterizovány v prvních kapitolách. Následující kapitola se týká Ústeckého kraje a jeho turistických oblasti. Na to navazuje analýza agroturistických služeb v daném regionu. Další kapitola je věnována charakteristice vybraného podnikatelského subjektu a provedení SWOT analýzy. Následuje vyhodnocení dotazníkového šetření a z toho plynoucí výsledky. Další část je věnována názorům poskytovatelů na význam agroturismu. Jsou zde popsány jejich pozitiva a negativa. Poslední kapitola obsahuje shrnutí provedených analýz a návrhy na zlepšení konkrétního podnikatelského subjektů. V závěru je zhodnocen cil práce a jeho přínos pro veřejnost. |
Abstract in different language: | The submitted bachelor thesis deals with one of the forms of ecologically friendly tourism, specifically agrotourism. These and other forms are characterized in the first chapters. The following chapter deals with the Usti Region and its tourist areas. This is followed by the analysis of agro-tourism services in the region. The next chapter is devoted to the characteristics of the selected business entity and the SWOT analysis. The SWOT analysis is followed by an evaluation of the questionnaire survey and the resulting results. The next part is devoted to the opinions of providers on the importance of agrotourism. Their positives and negatives are described here. The last chapter contains a summary of the analyzes carried out and suggestions for improvement of specific entrepreneurial subjects. In conclusion, the aim of the thesis is evaluated and its contribution to the public. |
Rights: | Plný text práce je přístupný bez omezení. |
Appears in Collections: | Bakalářské práce / Bachelor´s works (KMO) |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
BP_Mariya_Vesela.pdf | Plný text práce | 1,22 MB | Adobe PDF | View/Open |
Vesela M. - V.PDF | Posudek vedoucího práce | 1,73 MB | Adobe PDF | View/Open |
Vesela M. - O.PDF | Posudek oponenta práce | 1,74 MB | Adobe PDF | View/Open |
Vesela M. - prubeh.PDF | Průběh obhajoby práce | 587,08 kB | Adobe PDF | View/Open |
Please use this identifier to cite or link to this item:
http://hdl.handle.net/11025/29042
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.