Název: | Gastronomie jako prvek rozvoje cestovního ruchu v destinaci Šumava |
Další názvy: | Gastronomy as an element of turism development in the Šumava destination |
Autoři: | Matějková, Jana |
Vedoucí práce/školitel: | Ovesleová Hana, Mgr. Ph.D. |
Oponent: | Janeček Petr, Ing. Ph.D. |
Datum vydání: | 2019 |
Nakladatel: | Západočeská univerzita v Plzni |
Typ dokumentu: | bakalářská práce |
URI: | http://hdl.handle.net/11025/38396 |
Klíčová slova: | cestovní ruch;marketing;destinace;region šumava;gastronomie |
Klíčová slova v dalším jazyce: | tourism;marketing;destination;region šumava;gastronomy |
Abstrakt: | Předložená práce je zaměřena na gastronomii v cestovním ruchu v destinaci Šumava. Cílem práce je charakterizovat destinaci Šumava, analyzovat cestovní chování obyvatel České republiky a následně navrhnout subjekty působící v regionu Šumava pro vytvoření gastronomické stezky. V rámci uvedeného cíle jsou dále navrhnuta doporučení vedoucí ke zlepšení činnosti subjektů. První část práce se zabývá teoretickým vymezením cestovního ruchu, marketingu, gastronomie a destinačního managementu. Druhá část je zaměřena na výzkum, který byl prováděn metodou dotazníkového šetření. Po vyhodnocení výzkumu je navržena gastronomická stezka, která je sestavena pomocí subjektů působících v regionu Šumava. Následně jsou jednotlivé subjekty krátce charakterizovány a jsou navrženy doporučení vedoucí ke zlepšení. |
Abstrakt v dalším jazyce: | The submitted work is focused on Tourism and gastronomy in the Šumava destination. The aim of this thesis is to characterize the Šumava destination, to analyse the travel behaviour of the inhabitants of the Czech Republic and then to design entities operating in the Šumava region to create a gastronomic trail. Furthermore, recommendations for improving the activities of the entities are suggested under this objective. The first part of the thesis deals with the theoretical definition of tourism, marketing, gastronomy and destination management. The second part focuses on the research carried out by the questionnaire investigation method. After the evaluation of the research, a gastronomic trail is proposed, which is compiled by entities operating in the Šumava region. Subsequently, the individual entities are briefly characterized and recommendations leading to improvement are proposed. |
Práva: | Plný text práce je přístupný bez omezení. |
Vyskytuje se v kolekcích: | Bakalářské práce / Bachelor´s works (KMO) |
Soubory připojené k záznamu:
Soubor | Popis | Velikost | Formát | |
---|---|---|---|---|
Bakalarska prace-finalni verze-Matejkova.pdf | Plný text práce | 3,98 MB | Adobe PDF | Zobrazit/otevřít |
Matejkova_Jana_v.pdf | Posudek vedoucího práce | 221,85 kB | Adobe PDF | Zobrazit/otevřít |
Matejkova_Jana_o.pdf | Posudek oponenta práce | 234,64 kB | Adobe PDF | Zobrazit/otevřít |
Matejkova_J_p.pdf | Průběh obhajoby práce | 90,76 kB | Adobe PDF | Zobrazit/otevřít |
Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam:
http://hdl.handle.net/11025/38396
Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.